Osman Ertürk Özel

Enstitü Başkanı

1990 yılında doğan Özel, 2013 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2015 yılında Brunel Üniversitesi’nde Uluslararası Ticari Tahkim alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2016 yıllında ÖZEL Avukatlık Danışmanlık adıyla kurduğu hukuk bürosunda mesleki faaliyetlerini sürdüren Özel, uluslararası ticari tahkim alanında çeşitli üniversitelerde misafir öğretim üyesi olarak dersler ve seminerler vermekte, ilgili hukuk alanında yayınlar yapmaktadır. İstanbul Tahkim Merkezi ve TOBB UYUM bünyesinde hakemlik faaliyetlerini de yürütmekte olan Özel, aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin tahkim takımının da koçluğunu yürütmektedir. Türkiye’nin özel sektör sermayeli ilk teknoloji geliştirme merkezi olan Ankara Tekmer’in Kurucu Ortağı ve İcra Kurulu Üyesi olan Özel, Leap Investment isimli teknoloji yatırım şirketinin de Kurucu Ortağı ve İcra Kurulu Üyesi’dir.

E-posta

osmanerturk.ozel@toplum.org.tr

Prof. Dr. Dilek Başar

Ekonomi Programı Direktörü

1984 yılında doğan Başar, 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 2008 yılında yüksek lisans tezini Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “The Socio-economic Determinants of Health Outcomes: An Application Depending on the Health Production Function for OECD Countries” başlıklı çalışmasıyla tamamlayan Başar, Sheffield Üniversitesi İktisat Bölümü’nde sürdürdüğü doktora çalışmasını da “Empirical Analysis of Health and Educational Attainment in Turkey” başlıklı teziyle 2012 yılında tamamladı. Halen Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Başar’ın çalışma alanları “Sağlık Ekonomisi”, “Cinsiyet Çalışmaları”, “İstihdam Piyasası”, “Endüstriyel Organizasyon” ve “Uygulamalı Mikroekonomi”dir.

E-posta

dilek.basar@toplum.org.tr

Dr. Mustafa Veysel Güldoğan

Dış Politika Direktörü

1984 yılında doğan Güldoğan, 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2009 yılında Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi alanında yüksek lisansını tamamlayan Güldoğan, doktora çalışmalarını 2022 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilişim Doktora Programı’nda “Siber Savaşta Mütekabiliyet” başlıklı teziyle tamamladı. MVG Hukuk Bürosu’nun Kurucu Ortağı olan Güldoğan, Türk Atlantik Konseyi Başkanı ve Bizim Çocuklar Eğitim ve Kültür Derneği ile Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir.

E-posta

mustafaveysel.guldogan@toplum.org.tr

Dr. Yavuz Selim Günay

Hukuk ve Adalet Programı Direktörü

1988 yılında doğan Günay, 2012 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2015 yılında yüksek lisans tezini “Anonim Şirketlerin Temsili” başlıklı çalışmasıyla Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Ticaret Hukuku alanında ve 2016 yılında “Legal, Economic and Structural Analysis of Challenging Shareholders’ Resolutions Under English, German-Turkish Law Systems” başlıklı çalışmasıyla London School of Economics and Political Sciences’ta Uluslararası Ticaret Hukuku alanında tamamladı. Günay, 2024 yılında ise doktora çalışmalarını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Doktora Programını “Hukuki Yönleriyle Girişimciliğin Finansmanı ve Girişim Sermayesi” başlıklı teziyle tamamladı. İstanbul’da ve Ankara’da uluslararası hukuk bürolarında avukat olarak çalışmış olan Günay, 2016-2020 yılları arasında savunma ve bilişim sektörünün önde gelen şirketlerinden birisinin Hukuk ve Sözleşmeler Direktörü olarak görev yapmıştır. Halen Serbest Avukatlık yapmakta ve yarı zamanlı Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

E-posta

yavuzselim.gunay@toplum.org.tr

İmran Gürakan

Dijital Dönüşüm ve Girişimcilik Direktörü

1988 yılında doğan Gürakan, 2013 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden mezun oldu. 2017 yılında Hacettepe Bölümü İşletme Bölümü’nden yüksek lisans derecesini alan Gürakan, çalışma hayatına 2013 yılında BNB Management’ta başladı. 2015-2021 yılları arasında Bilkent Cyberpark’ta çalışan Gürakan halen Ankara Tekmer ve Leap Investment Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Gürakan aynı zamanda Atılım Üniversitesi’nde teknoloji girişimciliği üzerine lisans düzeyinde ders vermektedir.

E-posta

imran.gurakan@toplum.org.tr

Doç. Dr. Asmin Kavas

Şehircilik Programı Direktörü

1986 yılında doğan Kavas, 2008 yılında Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden mezun oldu. 2011 yılında yüksek lisans tezini “Türkiye’de Gönüllü Çevre Örgütleri” ve doktora tezini “Belediye Hizmetleri ve Seçmen Davranışı İlişkisi Üzerine Bir Araştırma: Ankara Yenimahalle ve Altındağ İlçe Belediyeleri Örneği” başlıklı çalışmalarıyla Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kent ve Çevre Bilimleri Anabilim Dalı’nda tamamladı. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’na (TEPAV) 2015 yılında katılan Asmin Kavas, Şehir ve Bölge Çalışmaları Programları’nda Politika Analisti olarak görev aldı. Halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Kent ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapan Kavas’ın çalışma alanları “Yerel Yönetimler”, “Kentleşme”, “Çevre Sorunları” ve “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”dir.

E-posta

asmin.kavas@toplum.org.tr

Hüseyin Raşit Yılmaz

Siyaset Programı Direktörü

1983 yılında doğan Yılmaz, 2006 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 2008 yılında İngiltere, Brigton’da bulunan St. Giles International’da dil eğitimi aldı. 2009 yılında TEPAV’da Araştırmacı olarak başladığı düşünce kuruluşu kariyerine aynı kurumda Politika Analisti ve TEPAV Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü’nde Danışman olarak devam etti. Eş zamanlı olarak TOBB BİS’te çalıştı. Türkiye Büyük Millet Meclis’inde grubu bulunan bir siyasi partide Genel Başkan Danışmanlığı yaptı. Türk siyaseti, Türk Dış Politikası ve Türk Dünyası’na dair pek çok makalesi ulusal ve uluslararası yayınlarda yer aldı. Yine Türk politik hayatına dair pek çok medya programına konuk oldu.

E-posta

huseyinrasit.yilmaz@toplum.org.tr

Çiğdem Gizem Okkaoğlu

Enstitü Genel Sekreteri

1991 yılında doğan Okkaoğlu, 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından çalışmaya başladığı Rekabet Kurumu’ndan 2020 yılında kendi isteğiyle ayrıldı. Kamu görevinden ayrılmasının arından sırasıyla Balcıoğlu Selçuk Ardıyok Keki Avukatlık Ortaklığı’nda Danışman ve ELİG Gürkaynak Avukatlık Bürosu’nda Kıdemli Avukat olarak çalıştı. Okkaoğlu ikinci lisans programına Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nde eş zamanlı olarak devam etti ve her iki bölümden de 2019 yılında mezun oldu. 2022 yılında başladığı Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Avrupa Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı’na devam eden Okkaoğlu halen Günay & Erdoğan Avukatlık Bürosu’nda Partner olarak çalışmaya devam etmektedir.

E-posta

cigdemgizem.okkaoglu@toplum.org.tr

Aykutalp Arıcı

Yönetim Kurulu Üyesi

1990 yılında doğan Arıcı, 2012 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2014 yılında Ankara Barosu’na kaydolarak Avukatlık mesleğine başlayan Aykutalp ARICI, ticaret ve sözleşmeler hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıkların yanı sıra ulusal ve uluslararası tahkim hukuku alanlarında çalışmakta ve sivil toplum faaliyetlerini sürdürmektedir.

E-posta

aykutalp.arici@toplum.org.tr

Ahmet Oğuz Atalay

Yönetim Kurulu Üyesi

1988 yılında doğan Atalay, 2012 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde ve 2022 yılında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans, 2021 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı’nda “Dijitalleşmenin Tekelleşmeye Etkisi: Netflix Örneği” başlıklı teziyle yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Halen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine devam etmektedir. Çalışma hayatına 2013 yılında özel bir bankada Müfettiş olarak başlayan Atalay, 2018 yılında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na geçerek Üst Kurul Uzmanı olarak çalışmaya başlamış, 2024 yılı itibariyle kariyerine Serbest Avukat olarak devam etmekte ve Genç Akademisyenler Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.

E-posta

ahmetoguz.atalay@toplum.org.tr

Dr. Abdullah Çağıl

Yönetim Kurulu Üyesi

1981 yılında doğan Çağıl, 2009 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2014 yılında yüksek lisans tezini “Batı Felsefesinde Kadının Yeri” ve 2019 yılında doktora tezini “Batı Felsefesinde Feminizm ve Politika İlişkisi” başlıklı çalışmalarıyla Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Felsefe Tarihi Anabilim Dalı’nda tamamladı. Halen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya devam eden Çağıl’ın çalışma alanları “Dil Felsefesi”, “Hermenötik”, “Semantik”, “Semiyotik” ve “Cinsiyet ve Politik Kuramlar”dır.

E-posta

abdullah.cagil@toplum.org.tr

Vasıf İnanç Duygulu

Yönetim Kurulu Üyesi

1995 yılında doğan Duygulu, 2019 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2023 yılında yüksek lisans tezini “Yasama Organının Geçirdiği Dönüşüm Açısından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” çalışmasıyla Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kamu Hukuku Tezli Yüksek Lisans Programı’nda tamamlayan Duygulu, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Doktora Programı’nda doktora çalışmalarını sürdürmektedir. Halen İfade ve Fikir Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdüren Duygulu, Karatekin Üniversitesi Hukuk Bölümü’nde Araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır.

E-posta

vasifinanc.duygulu@toplum.org.tr

Merve Çakır Gök

Yönetim Kurulu Üyesi

1985 yılında doğan Çakır Gök, 2011 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Akademik çalışmaları kapsamında Oxford Üniversitesi, St Antony’s College’da “Çağdaş Ortadoğu’da Siyasi Dönüşüm” konusunda çalıştı. Ulusal dergi ve gazetelerde makaleleri yayımlanan Çakır Gök, pek çok sivil toplum çalışmasında proje yöneticiliği görevini üstlenmiştir.

E-posta

merve.cakirgok@toplum.org.tr

Gökhan Güler

Yönetim Kurulu Üyesi

1983 yılında doğan Güler, 2007 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun oldu. Çalışma hayatına 2010 yılında Adıyaman Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başlayan Güler, 2012-2015 yıllarında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Siyasi Danışman olarak görev aldı. Güler, 2016 yılından itibaren Danish Refugee Council, GOAL an International Humanitarian Organisation ve International Rescue Committee’de çalışmış olup halen Save The Children Güvenlik ve Erişilebilirlik (Safety & Access) Sorumlusu olarak görev yapmaktadır.

E-posta

gokhan.guler@toplum.org.tr

Timuçin Koray Güzelderen

Yönetim Kurulu Üyesi

1990 yılında doğan Güzelderen, 2013 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2014 yılında Stratejik Pazarlama ve Finans üzerine MBA eğitimini tamamladı. 2013-2014 yıllarında madencilik sektöründe sondaj ve ekipman imalatı işleri ile uğraşan Güzelderen, akabinde BDY Group Yatırım Anonim Şirketi’nde Yatırımlar ve Teknik Müdür olarak profesyonel yöneticilik hayatına adım attı. Güzelderen, 2016-2020 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyesi, 2020 yılından itibaren Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yaptı. 2024 yılına kadar Rusya, Kazakistan, İsviçre, Dubai ve Londra’da akaryakıt ve enerji sektöründe girişimlerde bulundu ve yatırımlar yönetti. 2021 yılında Leap Investment’a yatırımcı olarak katıldı ve Leap Investment Teknoloji Yatırım Fonu’nda Yatırım Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. 2022 yılında finansal okuryazarlık ve yatırım hakkında ilk kitabı “%5”i yayınlayan Güzelderen, finans, ekonomi ve yatırım üzerine çalışmalar yapmaya devam etmektedir.

E-posta

koray.guzelderen@toplum.org.tr

Selim Koru

Yönetim Kurulu Üyesi

1988 yılında doğan Koru, 2010 yılında Wisconsin Üniversitesi Tarih Bölümü’nde lisans, 2014 yılında Johns Hopkins School of Advanced International Studies (SAIS)’de yüksek lisans eğitimini tamamladı. Koru, çalışma hayatına Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)’da Politika Analisti olarak başladı. Doktora çalışmalarına Nottingham Üniversitesi Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde devam eden Koru, aynı zamanda Foreign Policy Research Institute (FPRI)’da çalışmaktadır.

E-posta

selim.koru@toplum.org.tr

Yağmur Uzunırmak

Yönetim Kurulu Üyesi

1995 yılında doğan Uzunırmak, 2019 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Bölümü’nde lisans, 2022 yılında ise Essex Üniversitesi Finansal Ekonometri Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Çalışma hayatına Aksakallı Hukuk Bürosu’nda başlayan Uzunırmak, 2023-2024 yılları arasında Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı – TEPAV’da Araştırmacı olarak yer almıştır. Uzunırmak finans alanındaki çalışmalarına Viyana’da devam etmektedir.

E-posta

yagmur.uzunirmak@toplum.org.tr